Fietsen op het eiland

Ile de Ré is een echt fiets paradijs met maar liefst 110 kilometer aan fietspaden. Ile de Ré is 30 kilometer lang en tussen de 100 meter en 5 kilometer breed. Het landschap is heerlijk vlak. De fietspaden zijn perfect aangelegd en vermijden, zeker in het hoogseizoen, de drukke wegen. De fietsroutes gaan door mooie natuurgebieden zoals vogelreservaten, zoutvelden, wijngaarden, door smalle straatjes met prachtige bloemen, langs mooie rustige kustweggetjes, langs oesterkwekerijen, over idyllische bruggetjes, en door schilderachtige dorpjes met haventjes en gezellige terrasjes. Door de centrale ligging van onze vakantiehuizen zijn alle 10 de dorpjes van het eiland prima per fiets bereikbaar.

Een prachtige route voert u door de zoutwinning gebieden. Door de geschiedenis heen was zout een van de grootste rijkdommen van het eiland. Fleurs de sel, het zeezout van Ile de Ré, is een delicatesse-ten-top en wordt in allerlei gerechten gebruikt door de beste restaurants van Frankrijk.

Onder ‘Les plus beaux villages de France’ vallen 157 dorpen in Frankrijk. Maar liefst twee van deze ‘mooiste dorpen van Frankrijk’ zijn op Ile de Ré te vinden. Ars en Ré is een schitterend kunstenaarsdorp met een gezellige haven. Het juweel van deze plaats is ongetwijfeld de l’église St Etienne met zijn bijzondere zwart-witte toren. La Flotte heeft een eeuwen oude geschiedenis. Het Fort de la Prée en de oude abdij zijn zeker een bezoekje waard om daarna heerlijk op een terrasje aan de oogstrelende haven een koud drankje te drinken.

.

La Rochelle is een prachtige oude stad met een bijzonder mooi centrum met veel chique winkels en goede restaurants. Blikvanger is de haven met de 3 torens die waakzaam over zee uitkijken. Ook de jachthaven, waar 3600 jachten hun ligplaats hebben, is indrukwekkend te noemen. In Aquarium La Rochelle, het grootste aquarium van Europa, zijn maar liefst 10.000 verschillende vissen te bekijken. De stad is heel fietsvriendelijk en goed bereikbaar vanaf het eiland. Met de fiets is de brug tolvrij.

Fietsend kom je ook door de vele wijngaarden van het eiland. De druiven die op Ile de Ré worden geplukt worden ook op het eiland verwerkt tot de heerlijkste landwijnen, cognac en pineau des Charentes. Ile de Ré biedt naast zon, zee en strand de ruimte voor een ideale fietsvakantie. Dit is zeker in het laagseizoen erg aantrekkelijk.

Fietsen, kinderfietsen, zitjes en kinderfietskarren zijn overal op het eiland te huur.